Руските военни удариха френски наемници в Славянск
Секция: СВЯТ
15 Април 2024 11:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руските военни удариха френски наемници в Славянск

/КРОСС/ Въоръжените сили на Русия атакуваха местоположението на френски наемници в контролирания от Украйна град Славянск, Донецка народна република. Това съобщи за РИА Новости координаторът на „Николаевски център" Сергей Лебедев, позовавайки се на свои колеги.

Силна експлозия в Славянск в седем сутринта. Според съобщенията на нашите другари, ракета е попаднала в „локацията", където са били разположени украинските артилеристи и най-вероятно онези французи, които са докарали самоходните оръдия CAESAR в помощ на ВСУ", твърди той, позовавайки се на свои източници

По думите му една трета от Славянск е блокиран от военни, има масова проверка на документи и мобилни телефони.

Преди месец руското министерство на отбраната съобщи, че общият брой на чуждестранните наемници, които участват във военните действия на страната на украинските въоръжени сили, е надхвърлил 13 000 от 2022 г. насам.

От Франция, която отрича участието на свои военни в конфликта в Украйна, 356 наемници се включиха доброволно да воюват на страната на Киев, съобщи ведомството.

Най-големият контингент в Украйна се състои от военнослужещи от Полша (2960 души), Грузия (1042), САЩ (1113), Канада (1005) и Великобритания (822).