Хекимян: Общинският съветник, причинил катастрофа в нетрезво състояние, все още е част от групата на ППДБСС
Секция: Коментари
15 Април 2024 15:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хекимян: Общинският съветник, причинил катастрофа в нетрезво състояние, все още е част от групата на ППДБСС

/КРОСС/ Късане на ризи, без политически акт - това видяхме от Терзиев и групата на ППДБСС след скандалния случай, в който общински съветник от тяхната група причини катастрофа в нетрезво състояние, избяга от местопроизшествието и отказа да даде проба за алкохол и наркотици.

Това пише в своя позиция във Фейсбук председателят на групата на общинските съветници на ГЕРБ-СДС в Столичен общински съвет Антон Хекимян.

„Десет дни след като „промяната" и „спасителите" на София късаха ризи, писаха гръмки постове и се разграничаваха от техния човек в съвета - не последва никакво политическо действие. Вече съм свикнал да виждам как думи и действия при ППДБСС се разминават, но отказвам да приема, че призиви за морал остават само във Фейсбук коментари.", коментира Хекимян и припомня позициите им в деня на скандалния случай:

Васил Терзиев:

„Поведението на Благовест Георгиев, общински съветник от групата на ПП-ДБ-СС, е недопустимо и несъвместимо с нашите ценности и принципи, и в пълно противоречие с поетия от нас ангажимент за безопасност и сигурност в нашия град.
Отговорното поведение изисква едно - оставка."

Борис Бонев:

„Позицията на Спаси София е категорична - Благовест Георгиев, общински съветник излъчен от квотата на Продължаваме промяната, трябва незабавно да подаде оставка и да напусне СОС, след което да понесе всички законови последствия за абсолютно недопустимото и опасно поведение да шофира, след като е употребил алкохол."

Групата на ППДБСС:

„Поведението на общинския съветник Благовест Георгиев е неприемливо за всеки човек и абсолютно недопустимо за обществена личност на публична длъжност. Тази нощ той е управлявал лек автомобил след употреба на алкохол и е причинил лека катастрофа - за щастие без пострадали граждани."

Общинският съветник от ГЕРБ Антон Хекимян сподели, че както след безплодните им призиви и изпразнени от съдържание клишета в политическите позиции, не видяхме истинското разграничение от общинския им съветник, което се изразява в категорично действие - изключване от политическата им група.