Инджов: Очаква се външните министри от ЕС да договорят по-строги санкции срещу Иран
Секция: Коментари
16 Април 2024 10:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Инджов: Очаква се външните министри от ЕС да договорят по-строги санкции срещу Иран

/КРОСС/ Израелската армия обеща да отвърне на масираната и безпрецедентна атака на Иран. Това стана ясно след две заседания на израелския военен кабинет в рамките на 24 часа. Решението е взето въпреки призивите на много партньорски страни да се избегне разрастване на конфликта в Близкия изток.

Тел Авив е обмислил няколко възможни отговора на атаката, като според израелски медии се търси такъв, който да е болезнен за Иран, без да предизвиква регионална война. Някои от вариантите може да бъдат приложени незабавно. А външните министри от ЕС заседават извънредно.

Според Момчил Инджов, журналист от "Клуб Z", желанието на ЕС е да се избегне нова ескалация и да не се стигне до ответни действия. „За същото призовава и Байдън. Коментарите са, че след като Нетаняху не слуша Байдън, няма да послуша и ЕС. Възможно е да има ответни военни действия. Новото при тази атака е, че Иран лично атакува Израел", добави още Инджов.

Той каза, че това, което ще обсъждат външните министри, е налагане на по-сериозни санкции срещу Иран. „Освен производството на дронове, санкциите да засегнат и ракетите. Трябва да бъде ударено производството не само за собствени цели, но и за Близкия изток", каза още той.