Инспекцията по труда участва в кариерен форум на Техническия университет - София
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Април 2024 17:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Инспекцията по труда участва в кариерен форум на Техническия университет - София

/КРОСС/ Представителят на Дирекция „Човешки ресурси" от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда" (ИА ГИТ) Иван Илиев участва в 12-ото издание на изложението на работодатели „Стажове", организирано от Техническия университет - София (ТУ - София).

На изложението студентите имаха възможност да зададат своите въпроси, свързани с трудовото законодателство, и да се запознаят с дейността на ИА ГИТ. Бяха представени брошури, разработени от Агенцията, свързани с трудовите права и условията за започване на работа в чужбина.

На форума за поредна година работодателите имат възможност да се срещнат със студентите на ТУ - София, за да представят възможностите за стажове и обявените работни позиции.

През 2024 г. Инспекцията по труда ще продължи да провежда информационни събития в училищата и университетите с цел запознаване на младежите с техните трудови права и задължения и защо е важно да спазват правилата за безопасна работа. Във фокуса на предстоящите лекции попадат младежите, защото те са бъдещи участници на пазара на труда, а културата на превенция се възпитава от най-ранна възраст - още в процеса им на обучение.

По този повод Главната инспекция по труда сключи Споразумения за сътрудничество и с Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков", Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски", Софийския университет „Св. Климент Охридски", Лесотехническия университет и Химикотехнологичния и металургичен университет.

Споразуменията за сътрудничество са налични и на сайта на ИА „Главна инспекция по труда" в секцията „За нас" в рубриката „Сътрудничество и партньорство".