Костадин Костадинов: ЕС сега е превърнат в политическа организация и заплапшва европейската цивилизация
Секция: Коментари
17 Април 2024 06:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадин Костадинов: ЕС сега е превърнат в политическа организация и заплапшва европейската цивилизация

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Лице в лице" по бТВ Костадин Костадинов, каза че „ЕС сега е превърнат в политическа организация и заплапшва европейската цивилизация. Ние смятаме, че в настоящия момент е вреден."

Петър Волгин ще бъде втори в листата за евродепутати на „Възраждане". Водач на листата на „Възраждане" е народният представител Станислав Стоянов.

Той обясни, че от партията искат ЕС да се върне към ролята си на културна и икономическа общност.

„Няма как сами да се справим в ЕП, има и други суверенистки организации като нашата, които настояват ЕС да се върне към корена си", каза още Костадинов.

Той заяви, че още на първия ден след евроизборите ще се внесе петиция в ЕП.

„И тя да бъде гласувана в Европейския парламент, за да може да се проведе референдум да може ли да влезе България в еврозоната, или не. Ние събрахме 604 000 подписа миналата година, които бяха погазени от мнозинството в парламента и Конституционния съд. Надяваме се тази петиция през Брюксел да я придвижим и България най-накрая да се съгласи със законите на собствената си страна", коментира лидерът на „Възраждане".

По думите му ЕС се подготвя за реформа, която от партията му не одобряват: „Фон дер Лайен каза, че ЕС трябва да се реформира и решенията да не се взимат на базата на консенсус на всички държави членки. Демек ако една държава не е съгласна, това означава, че няма да се приеме нейното мнение. То ще се взима на база квалифицирано мнозинство. Това вече не е съюз, а диктатура."