Близо 100 българи са блокирани на летището в Дубай
Секция: СВЯТ
18 Април 2024 08:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близо 100 българи са блокирани на летището в Дубай

/КРОСС/ Близо 100 българи са блокирани на летището в Дубай. Страната беше обхваната от силни дъждове, които предизвикаха наводнения. Аерогарата остана под вода, а полетите бяха отменени.

Антонина Цанкова е една от сънародничките ни, които се намират в Дубай. Групата от българи е от около 80 човека. Те трябвало да кацнат у нас около 20 ч. в сряда. Вече 11 часа те стоят на летището. На място консулът на България посетил сънародниците ни и им донесъл храна и вода.

Антонина разказа, че по време на наводненията такситата в Дубай искали космически суми за превоз, които варирали между 350 и 600 лв. Налагало се дори туристите да наддават, за да се качат в такси. Метрото също било под вода.

Летището в Дубай все още не може да се възстанови след смъртоносните бури в Обединените арабски емирства и Оман. Рекордно количество дъжд се изля над страните от Персийския залив. Пороите предизвикаха наводнение на самолетните писти и хаос на второто по натовареност летище в света. От ръководството призоваха пътниците да не идват на аерогарата, ако не е крайно наложително.

Днес беше възобновено приемането на пристигащи полети на Терминал 1, използван от чуждестранни превозвачи, но трафикът продължава да е силно нарушен. Според властите в Обединените арабски емирства това са най-проливните валежи от 1949 г.