VW ще използва електрическа архитектура на XPENG в Китай
Секция: Автомобили
18 Април 2024 13:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
VW ще използва електрическа архитектура на XPENG в Китай

/КРОСС/ Днес XPENG и Volkswagen Group обявиха подписването на ново рамково споразумение, което предвижда интегрирането на високотехнологичната E/E (Electrical/Electronic) архитектура на китайската компания в продукти на Volkswagen, които са предназначени за китайския пазар.

"Водещата в индустрията и собствена разрабокта E/E архитектура на XPENG е в основата на вертикално интегрираните софтуерни и хардуерни технологии с пълен комплект", казват от XPeng. "Той позволява на софтуера, включително ADAS (системи за подпомагане и автоматизиране на управлението) и Connectivity OS, да се отдели от основния хардуер и платформите на превозното средство, постигайки бърза итерация на софтуера между платформите".

"С нашата стратегия "В Китай, за Китай", ние засилваме силата за иновации на Volkswagen Group в Китай", коментира Ралф Брандщатер, член на управителния борд на Volkswagen AG за Китай. "Разширявайки нашето сътрудничество с XPeng и интегрирайки непрекъснато китайската индустриална екосистема ние ще подредим нашите продукти още по-бързо за нуждите на китайските потребители".

Първите автомобили на Volkswagen, които ще бъдат изпълнени с E/E архитектурата на XPeng ще бъдат с изцяло електрическо задвижване и се предвижда бъдат лансирани на пазара в Китай през 2026 година.