Yettel се присъедини към българската Харта на многообразието
Секция: Технологии
18 Април 2024 14:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Yettel се присъедини към българската Харта на многообразието

/КРОСС/ Yettel България се присъедини към Хартата на многообразието в страната. По този начин компанията още веднъж затвърждава ангажимента си да прилага принципите на многообразие, равнопоставеност и приобщаване в своята дейност.

Българската Харта е част от европейската платформа на Хартите на многообразието и е съвместна инициатива на Центъра за изследване на демокрацията и Българския форум на бизнес лидерите. Тя цели да насърчи социалното приобщаване и да стимулира компаниите да разработват и прилагат политики, с които гарантират равен шанс за всички.

Създаването на среда, в която всеки е свободен да бъде себе си и се чувства приет и уважаван, е сред ключовите приоритети на Yettel. Темата е залегнала в стратегията на телекома за устойчиво развитие, където операторът се ангажира с конкретни цели и представя програмите и политиките, с които работи за постигането им.

Компанията фокусира усилията си в няколко посоки - интегриране на хората с увреждания в работна среда, подкрепа на млади таланти, увеличаване броя на жените в технологичния екип и повишаване информираността на служителите си по темата.

Една от ключовите програми на Yettel е „Рамо до рамо". Стартирала още през 2015 г., тя подпомага професионалното развитие и социална интеграция на хората с увреждания, или както компанията избира да ги нарича - хора с различни възможности. Тази година програмата отбелязва своята 10-а годишнина, като в рамките на всичките ѝ издания в нея са участвали общо 37 души. Част от тях продължават и до днес да са част от екипа на телекома.

Операторът предлага и различни възможности за младите - като стажантската си програма Hub by Yettel, както и програмите „Втора смяна" и Yettel Teen Academy, насочени към деца на служители от 5-и до 12-и клас. Активно работи и в посока увеличаване броя на жените в технологичния си екип, като си партнира със STEM (Science Technology Engineering and Mathematics) училища и университети.

Силен фокус телекомът поставя и върху обучението на своите служители по теми като неосъзнатите предразсъдъци и как да създават приобщаваща работна среда. Само през изминалата година общо 130 ръководители и HR специалисти минават подобни тематични обучения.

Усилията на компанията в областта на многообразието бяха оценени от международната независима организация Top Employers Institute. През миналата година Yettel стана първият телеком у нас, получил сертификата Top Employer за високото качество на своите работодателски политики. В категорията „Многообразие, равнопоставеност и приобщаване" операторът постигна резултат от 90,74%, което е със 17% над средното за сектора в Европа.

През март компанията спечели първо място и в категорията „Многообразие на работното място" за цялостната си политика за многообразие и приобщаване на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите.