Йово Николов: Пеевски владее прокуратурата и затова не иска промени в Закона за съдебната власт
Секция: Коментари
19 Април 2024 06:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Йово Николов: Пеевски владее прокуратурата и затова не иска промени в Закона за съдебната власт

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Още от деня" по БНТ Йово Николов, каза че не е видял корупционна схема в митниците. „Дотук това, което виждаме са някакви контролирани, спуснати информации от прокуратурата. Те обикновено изтичат в едни определени медии, аз доказателство за контрабанда не видях, което ми говори, че това е предизборно шоу с елементи на бухалка. Като целите на тази бухалка са ПП-ДБ, които назначиха шефката на митниците, но по-далечната цел са Бойко Рашков и Асен Василев".

Вчерашното изслушване на Пламен Тончев в Комисията за разследване на Митниците вместо да даде отговор, повдигна още повече въпроси. „Целият пейзаж е толкова очевиден, че е чак обидно за хората колко елементарно се поднасят нещата".

Политическата бухалка идва от Борисов и Пеевски, категоричен е Николов. „Но липсата на хигиена на общуване е абсолютно недопустима. Начинът, по който се манипулира разследването, зад това стоят обаче Борисов и Пеевски. Борисов и Пеевски владеят службите за сигурност и затова не искат реформи. Пеевски владее прокуратурата и затова не иска промени в Закона за съдебната власт".