Ще има пролетни порои през почивните дни
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Април 2024 08:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ще има пролетни порои през почивните дни Циклони ще задържат времето неустойчиво

/КРОСС/ В следващите дни над страната ще преминат 2 средиземноморски циклона със солидно количество пролетни валежи от дъжд. Температурите ще се задържат в стойности, близки до нормалните за тази част на годината.

В петък валежите ще започнат следобед в Югозападната част на страната с по-съществени количества в планините, където във високия пояс ще превали сняг. Възможна е оскъдна гръмотевична активност. Вятърът - слаби до умерени студени пориви от изток. След като температурите призори се приближиха до нулата, следобед ще се движат между 13 и 18 градуса.Петъчните облаци и валежи са периферията на циклон с център над Гърция, който ще продължи движението си на изток. При южните ни съседи, особено в Централна Гърция, времето ще е откровено опасно с проливни валежи и гръмотевични процеси с риск от наводнения. За броени часове ще се акумулират около 100 литра на квадратен метър.

В събота у нас ще вали най-вече в южните и източните райони. По Черноморието дъждовете ще са временно интензивни. В часовете следобед и вечерта на Запад ще се оформят гръмотевични облаци с краткотраен валеж. Вятърът ще е студен от север, дневните температури - между 12 и 17-18 градуса. По-хладно ще остане в Източна България

В неделя температурите ще са с градус по-високи, но ще остане мрачно и облачно. С преминаването на още един циклон се очакват интензивни валежи с гръмотевична активност по студения фронт в централните и източните райони. Ще има риск от пролетни бури с градушка.