Рома, Байер Леверкузен, Аталанта и Олимпик Марсилия са полуфиналистите в Лига Европа
Секция: СПОРТ
19 Април 2024 10:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рома, Байер Леверкузен, Аталанта и Олимпик Марсилия са полуфиналистите в Лига Европа

Съставите на Милан, Ливърпул, Уест Хям и Бенфика приключиха участието си на четвъртфиналите.

/КРОСС/ Отборите на Рома, Байер Леверкузен, Аталанта и Олимпик Марсилия се класираха за полуфиналите във футболния турнир Лига Европа.

Рома победи Милан с 2:1 като домакин в реванша от четвъртфиналите. След успеха с 1:0 в първия мач, римският тим надделя в изцяло италианския сблъсък с общ резултат 3:1 и ще играе срещу Байер Леверкузен на полуфиналите.

Друг италиански тим Аталанта загуби с 0:1 от Ливърпул като домакин в реванша, но заради победата с 3:0 в първия мач продължи напред с общото 3:1. На полуфиналите Аталанта ще играе френския Олимпик Марсилия.

Германският шампион Байер Леверкузен влезе в топ 4 на турнира Лига Европа след равенство 1:1 като гост в реванша срещу английския Уест Хям шампион от Лигата на конференциите от миналия сезон. Байер победи с 2:0 в първата среща и триумфира с общото 3:1 в двубоя. Така тимът от Леверкузен удължи изключителната си серия без поражение от началото на сезона на 44 мача.

Във Франция Олимпик Марсилия преодоля португалския Бенфика след победа с 1:0 в реванша след редовното време и продълженията и 4:2 при дузпите. Първият двубой в Лисабон завърши с победа за Бенфика с 2:1 и след равенството 2:2 в общия резултат се стигна до продължения и дузпи.

Първите мачове от полуфиналите предстоят на 2 май: Олимпик Марсилия - Аталанта, Рома - Байер Леверкузен Реваншите са насрочени за 9 май, а финалът ще се играе на 22 май.