Миро направи впечатляващ The Grand Finale в „Арена София“ и започва отначало – с „Турне 2024“ и концерт в зала 1 на НДК
Секция: Шоубизнес
19 Април 2024 20:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Миро направи впечатляващ The Grand Finale в „Арена София“ и започва отначало – с „Турне 2024“ и концерт в зала 1 на НДК Публиката в пълната зала стана част от музикално шоу от всички измерения

/КРОСС/ Миро направи впечатляващ The Grand Finale в „Арена София" в сряда вечерта. Публиката в пълната зала стана част от музикално шоу от всички измерения - експлозивни танци, светлинни, визуални и пироефекти и вълнуващата музика на Миро.

В най-голямата зала в страната звучаха превърналите се в емблематични за българската музика песни „Губя контрол, когато", „Август е септември", „Гълъбо", „Печат от моята душа", „Очите", „Върха на планината", а публиката пееше в един глас с любимия си изпълнител.

Феновете слушаха и дуетите на Миро с Анелия - „Завинаги", и с Мария Илиева - „Ако утре няма днес". Финалът на концерта бе със специалното участие на Евгени Димитров-Маестрото, който изпълни на пиано „Де е България?".

На сцената до Миро миналата вечер, както и на всичките му останали концерти, бяха музикантите от SoulBmoll и вокалното трио Trinity.

Музикалният спектакъл в зала „Арена София" беше кулминацията на турнето Best Of, което стартира през 2023 г.

Миро обаче започва всичко отначало и тази година е подготвил за публиката си „Турне 2024", което ще бъде в осем града в страната - Пловдив - 17 юни, Плевен - 21 юни, Велико Търново - 11 юли, Бургас - 18 август, Стара Загора - 29 август, Варна - 4 септември, и Русе - 12 септември.

Логичният завършек на поредицата от музикални събития ще бъде в зала 1 на НДК на 18 октомври.

Билети за „Турне 2024" на Миро: https://bit.ly/49EYJG7

Миро е Мирослав Костадинов - автор, продуцент и изпълнител на над 23 достигнали номер 1 песни в България.
През годините той е носител на редица награди в страната и чужбина. В различните класации на БГ радио Миро присъства с доминантен брой песни сам и като част от групата, в която беше. Тази година отново е номиниран - в шест категории, включително за „БГ изпълнител" и „БГ албум".

През 2009 е отличен с награда и статуетка за "Губя контрол когато" на MAD Video Music Awards'09 в Атина. А през 2010-та песента става „Хит на десетилетието", избрана от слушателите на „Дарик радио".

Участвал е в „Златният Орфей" през 1995 година (с презимето си Димов) и е един от победителите в същата година.

Той е единственият към момента български артист, признат за изпълнител на годината в поп и поп-фолк музиката, при това в една година - Годишни музикални награди на БГ радио и на „Планета" ТВ.

Миро е ментор и победител в десети сезон на най-гледания музикален телевизионен формат „Гласът на България" по bTV. Неговият отбор взе две от трите първи места и титлата „Гласът на България" за Надежда Ковачева.

Trinity са Славина Калканджиева, Миглена Русева и Божана Спасова.

SoulBmoll са Момчил Косев (китари, вокали и аранжименти), Александър Васев (клавири), Виктор Викторов (барабани), Емилио Мархолев (бас китара), Христо Нейчев (китара), Мартин Бодуров (тромпет, хорн), Иван Йорданов (саксофон, флейта).