Цончо Ганев: „Възраждане" иска политики, не министри
Секция: ПОЛИТИКА
21 Април 2024 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цончо Ганев: „Възраждане" иска политики, не министри

/КРОСС/ Борисов и Пеевски - това е служебното правителство, с бледо участие на ПП-ДБ с няколко министри. Разбира се, има и един на президента. Това каза заместник-председателят на „Възраждане" Цончо Ганев в предаването „Говори сега" по БНТ.

„Възраждане" инициира искане за сваляне на правителството. „По новата Конституция имаме действащ парламент и имаме всички основания да искаме оставката на това правителство. Убедихме БСП и ИТН да се включат. Интересно е, че ПП-ДБ по всички студиа обясняват, че те са опозиция и искат това правителство да не е в този вариант, защото е прекалено близко до ДПС и ГЕРБ. В същото време не се подписват и не искат да свалят правителството. За пореден път показаха истинското им лице, те са малкият партньор на ДПС и на ГЕРБ", допълни той.

Цончо Ганев подчерта, че от "Възраждане" многократно са предупреждавали за предстоящата конституционна криза.

„От първия ден, в който падна правителството на ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ видяхме, че ние сме на прага на конституционна криза - нещо, за което нашите юристи ги предупреждаваха още, когато се променяше Конституцията. Конституционната реформа се случи в кабинета на Пеевски, а ПП-ДБ обясняват колко хубаво са направили. Всички виждаме в каква ситуация сме в момента", коментира Ганев.

Служебното правителство не може да гарантира честни избори, смята той. Ниската избирателна активност е решаваща за манипулирането на вота.

„Възраждане" иска политики, не министри, категоричен бе заместник-председателят на партията. „Никой не гласува за „Възраждане", за да стане Костадин Костадинов или Цончо Ганев министър. Хората гласуват за политики. Причината да не влезем в управлението е, защото имаме точно и ясно поети ангажименти към нашите избиратели за конкретни политики", заяви той.

Сделката с „Боташ" ще струва милиарди на българските граждани. „Имаме дълбоки съмнения, че вкарването на случая с прокуратурата ще има някакво развитие. Развалянето на договора ще ни струва приблизително 2 милиарда", обяви Ганев.

Петър Волгин не е водач на листата за евровота, защото не е част от „Възраждане", обясни той.

БНТ, „Говори сега"