Новият албум на Тейлър Суифт постави рекорд с 300 млн. стрийма за един ден в "Спотифай"
Секция: Наука
21 Април 2024 16:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новият албум на Тейлър Суифт постави рекорд с 300 млн. стрийма за един ден в "Спотифай"

/КРОСС/ Последната музикална продукция на Тейлър Суифт - The Tortured Poets Department, стана първият албум в историята на платформата "Спотифай", достигнал повече от 300 милиона стрийма за един ден, предаде ДПА.

Той излезе на 19 април.

"Историята е факт! На 19 април 2024 г. The Tortured Poets Department на Тейлър Суифт е първият албум в историята на "Спотифай", който има над 300 млн. стрийма за един ден", написаха от платформата в социалната мрежа "Екс".

Дългоочакваният 11-и студиен албум на носителката на "Грами" включва съвместни изпълнения с "Флоранс енд дъ машийн" и Пост Малоун, а заглавията и текстовете на песните сякаш препращат към някои от бившите приятели на Суифт, отбелязва ДПА.

Fortnight с участието на американския рапър Пост Малоун е първият сингъл от албума на Суифт и се превърна в най-стриймваната песен в "Спотифай" за един ден.

Във видеоклипа към песента се появяват звездите от филма "Обществото на мъртвите поети" Итън Хоук и Джош Чарлз, както и Пост Малоун.

Часове след като пусна албума си с 16 песни, американската поп звезда обяви разширена версия с допълнителни 15 песни, озаглавена The Anthology, припомня ДПА.

Изпълнителката, която е известна с това, че черпи вдъхновение за музиката си от минали връзки, е поставила So Long, London под номер пет в списъка на песните в албума - място, запазено за най-важният сингъл във всяка от продукциите на Суифт, отбелязва ДПА.

Смята се, че парчето дава нов поглед към раздялата на певицата с актьора Джо Олуин, с когото връзката й продължи шест години.

През декември 2022 г. Олуин и колегата му Пол Мескал разкриха, че са имали групов чат в WhatsApp с актьора от Андрю Скот, наречен The Tortured Man Club, припомня ДПА.

Тейлър Суифт е известна с това, че пише песни за бившите си приятели, като сред тях са Джо Джонас, Хари Стайлс, Джейк Джиленхол и Джон Мейър, които са свързвани и с някои от най-големите й хитове.

Американската певица обяви новия си албум от сцената на церемонията за наградите "Грами" през февруари.

Световното турне на Суифт - Eras Tour, през юни ще бъде във Великобритания с поредица от концерти в Лондон, припомня ДПА.