Хладно и втровито време утре
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Април 2024 18:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хладно и втровито време утре

/КРОСС/ През нощта от запад валежите временно ще спрат, но до сутринта в Лудогорието все още ще превалява. Ще духа до умерен западен вятър, като минималните температури ще са между 4° и 9°, в София - около 5°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Утре облачността ще е променлива, често намаляваща до предимно слънчево време. Ще бъде ветровито с умерен, в Дунавската равнина и Източна България - силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 15° и 20°, малко по-ниски в Лудогорието. В София максималната температура ще е около 15°. Привечер вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

По Черноморието облачността ще е променлива, но сутринта по северното крайбрежие ще е все още значителна и на отделни места ще превалява. Вятърът ще се ориентира от запад и ще е умерен до силен. Максималните температури ще бъдат 15°-19°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 14° по южното. Вълнeнието на морето ще е 2 - 3 бала, сутринта по северното крайбрежие - до 4 бала.

Над планините облачността ще е променлива, често намаляваща до предимно слънчево. Само на отделни места в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд, по върховете - слаб сняг. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 3°.