Нинова: Демократично и свободно БСП-София избра ново ръководство  
Секция: ПОЛИТИКА
22 Април 2024 06:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нинова: Демократично и свободно БСП-София избра ново ръководство  

/КРОСС/ „Днес делегатите на Софийската градска конференция избраха изцяло новото ръководство на БСП-София. За председател на Градския съвет бе избрана Диана Тонова, а за председател на Контролната комисия - Таня Найденова." Това обяви снощи на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.
 
Гласовете са разпределени, както следва: 82 гласа за Диана Тонова срещу 63 за другата кандидатура и 66 гласа за Таня Найденова срещу 44 за другата кандидатура. Избран е и нов състав на Градския съвет на БСП-София.
 
„Изборът беше абсолютно демократичен и още едно доказателство, че най-правилният ход в партийната работа и в конкретния случай е да дадеш правото на членовете на партията да се произнесат и сами, свободно и демократично, да си изберат ръководството. Пожелавам на новото ръководство успех, здраве и сили, тъй като ни очаква много сериозна кампания и вярвам - добър резултат в София", каза Нинова.
 
„Този политически хаос в който в момента живеем, трябва да бъде преодолян. Това може да стане само със силна социалистическа партия, която да зададе нова посока и да се върне отново на мястото си на незаобиколим фактор на политическата сцена. Градската организация на БСП може да бъде авангард в този момент", заяви новоизбраният председател на БСП-София Диана Тонова.
 
„Смятам, че обединени можем много. От утре започваме работа - и хората с опит, и младите хора, на които много ще разчитам. Вярвам, че ще я свършим по възможно най-добрия начин", добави тя.