Нова среща на президента Радев и премиера Главчев
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Април 2024 08:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нова среща на президента Радев и премиера Главчев

/КРОСС/ Започва решаваща политическа седмица. Днес президентът Румен Радев и премиерът Димитър Главчев ще проведат нова среща на „Дондуков" 2 , за да решат за рокадите в служебното правителство. Така се очаква политическата развръзка на казуса с министъра на външните работи.

Преди седмица премиерът Димитър Главчев поиска смяната на Стефан Димитров. Първо за поста предложи зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов, който се отказа след редица критики. Министър-председателя обяви, че няма план Б и излезе с решение сам да поеме и този пост. Президентът Румен Радев обаче му даде време до днес да помисли и да се посъветва с експерти.

Очакванията са след разговора държавният глава да издаде два указа - за смяната на министъра на външните работи и за смяна на министъра на земеделието, каквото предложение също имаше от премиера. Всичко това на фона на последната работна седмица на 49-ото Народно събрание. Депутатите имат още три работни дни преди да излязат първо във Великденска, а след това и в предизборна ваканция.