Над 200 млади лекари са регистрирани за второто издание на Академия Офталмология в Пловдив
Секция: Здраве
22 Април 2024 18:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 200 млади лекари са регистрирани за второто издание на Академия Офталмология в Пловдив Четиридневният форум е на тема "Рефракция - от физична рефракция до рефрактивна хирургия" и ще бъде тържествено открит в четвъртък – 25 април 2024 – в хотел Рамада Тримонциум

/КРОСС/ Над 200 офталмолози се събират в Пловдив в периода 25 - 28 април на второто издание на Академия Офталмология. То ще се проведе в Пловдив в хотел Рамада, зала Тракия, а официалното откриване е от 16 часа на 25 април 2024 година. Да открият форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, председателят на Комисията по здравеопазването към 49-то Народно събрание проф. Костадин Ангелов и председателят на Български лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози - млади специалисти и специализанти. Събитието е на тема "Рефракция - от физична рефракция до рефрактивна хирургия". В рамките му водещи офталмолози от страната и чужбина ще представят достиженията си диагностиката и лечението на най-масовите нарушения на зрението. Ще бъдат разгледани и последните достижения в лечението на редки очни заболявания, както в детска, така и в зряла възраст.

Ще бъдат организирани и 17 практически курса в отделните подспециалности на очните болести, за да се надградят както знанията, така и уменията на младите лекари. Те ще имат възможност да практикуват върху най-съвременния ексимерен лазер у нас, апарати за роговична топография, биометрия, изследване на слъзна секреция, оборудване на диагнстика и лечение на сухо око и др.

Събитието се организира от Фондация „Академия Офталмология, Българско дружество по детска офталмология, невроофталмология и офталмогенетика и Българско дружество по ретинология с подкрепата на Български лекарски съюз. Първото му издание се проведе точно преди една година в Панагюрище, когато в него участваха над 150 млади лекари. Освен обучението на младите лекари двете научни дружества активно работят и за развитието на офталмологията в България и благодарение на техните усилия очното здраве на децата и възрастните у нас вече е сред приоритетите на Националната здравна стратегия 2030.