ЦИК обяви, че ще има избирателни секции в 60 държави
Секция: СВЯТ
22 Април 2024 16:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЦИК обяви, че ще има избирателни секции в 60 държави Районните избирателни комисии вече приемат документи за регистрация на листите

/КРОСС/ Районните избирателни комисии вече приемат документи за регистрация на листите с кандидатите за народни представители. Крайният срок е 17.00 часа на 29-и април. Листи могат да регистрират само партиите и коалициите, допуснати до участие в изборите на 9-ти юни от Централната избирателна комисия.

За вота "две в едно" зад граница на този етап се планира секции да има в 60 държави. Министерството на външните работи не препоръчва да се разкриват секции за вота в украинската столица Киев и в Одеса. С писмо до Външното ни министерство определя за нецелесъобразно секции за гласуване да има и в Рамала, Палестина, посолствата ни в Техеран в Иран, Сана в Йемен, Багдад в Ирак, в Пхенян, в Дамаск в Сирия, Триполи в Либия, Кабул в Афганистан.

В съседна Гърция за разкриване са посочени секции по курортите: Кавала, Комотини, Неамодания, Неаперамос, Никити, островите Корфу, Крит, Левката, Родос, Миконос, Тасос и други.

Източник:БНР