"Възраждане" на Костадинов се срещна с част от екипа на Тръмп в САЩ
Секция: ПОЛИТИКА
22 Април 2024 18:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Възраждане" на Костадинов се срещна с част от екипа на Тръмп в САЩ Рада Лайкова от “Възраждане” се срещна с представители на Републиканската партия

/КРОСС/ Номинираната за евродепутат от "Възраждане", Рада Лайкова се срещна с конгресмени и съветници от Републиканската партия в САЩ. На срещата бяха обсъдени идеите за взаимно сътрудничество, по отношение на външната политика, както и възможностите за общи и координирани действия между политическите организации.

"Срещнах се с конгресмен Пол Госар и със съветници по националната сигурност и законодателни асистенти към различните конгресмени от екипа на Тръмп. Споделяме общи притеснения, по отношение на опитите да се изместят християнските и морални устои на съвременното общество. Постигнахме пълно единомислие, по отношение на подчертаната важност на традиционните семейни ценности, скептицизмът ни към опитите на ЕС да се превърне във федерация и общата ни позиция срещу задължителните ваксинации за Ковид 19. Като инициативи за сътрудничество се договорихме да се поддържат отворени канали за обсъждане на бъдещи срещи, покани в конференции и контакти на политическо ниво със сродните ни организации", заяви кандидатът за евродепутат от "Възраждане", Рада Лайкова след срещата.

На нея бяха дискутирани и различни проблеми, с основен фокус върху законодателните аспекти на външните работи, с акцент върху цифровите политики и идеята за отказ от използването на банкноти като разплащателно средство.

"Срещите бяха от значение за развитието на връзките с партията на Републиканците в САЩ, защото това са първите лични контакти на "Възраждане", на място, във Вашингтон. Споделихме общи притеснения, относно глобалистката политика и се обединихме около идеята за подготовка за бъдещи ангажименти, които могат да бъдат от полза за двустранните отношения, бъдещи покани и двустранни срещи, както и на международни конференции", допълни още, кандидатът за евродепутат от "Възраждане" .

С Рада Лайкова трябваше да пътува и водачът на листата - Станислав Стоянов, който, обаче получи виза от Американското посолство в България, ден, след като трябваше да замине. При срещите, проведени от Рада Лайкова в САЩ стана ясно, че политици от цял свят, които искат да се срещнат с екипа на Тръмп са възпрепятствани по този начин от администрацията на Байдън.