„ЛЕВИЦАТА!“ внесе документите си в ЦИК с амбиция за представителство в следващото НС и Европейски парламент
Секция: ПОЛИТИКА
22 Април 2024 20:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„ЛЕВИЦАТА!“ внесе документите си в ЦИК с амбиция за представителство в следващото НС и Европейски парламент

/КРОСС/ Коалиция „ЛЕВИЦАТА!", представена от равноправни политически субекти, цели представителство в следващото Народно събрание и Европейския парламент. Това заяви пред медиите председателят на коалиционния съвет на формацията Костадин Паскалев, след като „ЛЕВИЦАТА!" внесе документите си в ЦИК за участие в предсрочните парламентарни и изборите за Европейски парламент на 9 юни. „Това е третият път, когато „ЛЕВИЦАТА!" се явява на избори. На местния вот удвоихме резултата си, в сравнение с парламентарните. Убедени сме, че ще успеем да запазим тази тенденция", обясни Паскалев.

На въпрос за заявената готовност на Ваня Григорова за самостоятелно участие в битката за предсрочните парламентарни избори, Паскалев обясни, че инициатива за среща с ръководството на „ЛЕВИЦАТА!" по-рано е дошла от страна на самата Григорова. В процеса на разговорите е станало ясно, че претенците й са несъвместими с принципите на лявото обединение, а именно - равнопоставеност на участниците в коалиция „ЛЕВИЦАТА!".

„Смятам, че заявените претенции за еднолично вземане на решения от гледна точка на формиране на политика, определяне на приоритети и кадрово разпореждане в „ЛЕВИЦАТА!" са неприемливи за нас", каза пред медиите Костадин Паскалев.