Пролетни тенденции за 2024 г. и какво търсят българите, според платформата GLAMI
Секция: ЛЮБОПИТНО
23 Април 2024 11:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пролетни тенденции за 2024 г. и какво търсят българите, според платформата GLAMI Водещата европейска модна търсачка представя трендовете тази пролет и споделя данни от собствено проучване за нарасналото търсене в определени категории артикули

/КРОСС/ Слънцето грее все по-силно и по-дълго и с това казахме „чао" на зимата и посрещнахме китната пролет! С настъпването на така обичания нов сезон обаче възниква познатият стар въпрос: „Какво да облека?".

За да посрещнем топлите следобеди и приятните вечерни разходки със стил, от GLAMI.bg са се погрижили да ни подготвят за новите придобивки, които с удоволствие да наместим в гардеробите си. Платформата представя и данни от собствено проучване за нарасналото търсене в определени категории артикули за периода 1-ви март - 11-и април, спрямо изминалата 2023-а година.

70-те са обратно тук

Знаем, че модата е циклична. А ерата на Шер, София Лорен и Бийтълс е записала историческия си принос толкова трайно, че дори през 2024-а я разпознаваме на модния подиум в дизайнерските колекции от най-висок клас. Тази пролет на преден план отново ще бъдат велурените и хобо чантите, мрежестите балеринки, мокасините и материите тип „плетиво". GLAMI.bg отчита 80-процентов ръст в търсенето на артикули от лен - един от символите на 70-арската мода и любим плат за топлите дни. А по отношение на детайлите - тази година възкръсват ресните. От платформата споделят, че интересът към модели с ресни е нараснал с 67%, спрямо 2023-а година. Слагайте овалните очила, плетената рокля и хипи чантата и гледайте на живота като истински бохем!

Романтика и нежност

Дами, подчертайте своята женственост със закачливи аксесоари и ефирни материи и смело изразете своята неповторима същност чрез облеклото си. Що се отнася до избора на цветове - бялото ще бъде преобладаващо в пролетните колекции. Неговата деликатност е предпочитана и от представителките на нежния пол в България - данните на GLAMI показват, че търсенето на артикули в бяло е нараснало с цели 275%. Небесносиньото от пастелните цветове е регистрирало повишение в предпочитанията с 31%. Можете спокойно да подберете и други от тях - например бебешко розово или млечно лилаво.

Заложете и на нежните разцветки като десените с рози - те далеч не са демоде, тъй като интересът към тях е повишен двойно, със 100%. Без притеснения загатнете част от красотата, която се крие под дрехите ви, с прозрачни материи - потребителките на GLAMI.bg са повишили търсенето си именно на такива с 33%.


Луксът никога не остарява

Класното облекло си личи отдалеч и е сигурен начин да заявим своето присъствие, където и да сме. Истината е, че не е необходимо да инвестираме крупни суми, за да имаме луксозен стил. Той не се дължи и на марките и логата по дрехите, а е въпрос на правилен подбор и съчетание на материи и цветове. Макар на пръв поглед да звучи парадоксално, животинските принтове също биха могли да бъдат елегантно привнесени в облеклото, стига премерено да подчертават силуета и да не са в крещящи разцветки.

Този дързък избор е припознат и в България - резултати от проучването на GLAMI сочат, че търсенето на дрехи с животински десени е нараснало с 200%. Предпочитани също остават цветовете, които по презумпция изглеждат скъпо и благородно, а именно червено и бордо, чието търсене в същия период се е повишило съответно със 133% и 50%. Финото плетиво е чудесен избор за луксозния стил - интересът към жилетките именно от такава материя се е увеличил със 75%. Нашумелите през последните години обувки Birkenstock също се радват на по-високо търсене, чийто ръст е отчетен на 111%, в сравнение с 2023-а година. Този тип пролетно-летни сандали, освен удобни, са и един изчистен завършек на цялостното облекло.

Вашият стил е вашият почерк, а с настъпилата пролет имате повече от подходящ повод да привнесете нови попълнения в своя гардероб. Продукти от горепосочените трендове можете да откриете в платформата GLAMI. Търсачката предоставя на ваше разположение богат избор модни артикули, а ако имате колебания в конкретния си избор, софтуерът, базиран на изкуствен интелект, ще ви отведе до правилната находка само с няколко клика.