Корнелия Нинова: Отиваме на избори като доказана във времето единствена алтернатива
Секция: ПОЛИТИКА
23 Април 2024 11:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова: Отиваме на избори като доказана във времето единствена алтернатива

/КРОСС/ „Тръгваме на тези избори като доказана във времето единствена алтернатива. През годините нито веднъж не влязохме в сглобки с паралелната държава и задкулисието - напротив, борехме се с тях. И сме единствената партия, която никога не се е събирала с ГЕРБ и с модела на управление на Бойко Борисов."

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии, след като коалиция „БСП за България" внесе в ЦИК 10 000 подписа за участие на предстоящите парламентарни и европейски избори на 9 юни.

Тя припомни, че на 1 май социалистите правят голямо ляво обединение: „Събираме се с хора в ляво, в център и в патриотичния спектър - такива, които искаме най-накрая истинската промяна в България да стане, а не фалшивата."

На въпрос за европейските избори Нинова отговори, че БСП залага на сигурни, европейски ориентирани хора, професионалисти и българи, които ще защитават националния интерес на страната.

„Рано или късно зависимостите лъсват. За мен много по-рано от вчерашния ден", каза лидерът на БСП по повод информацията, че Елена Йончева е издигната за евродепутат от структура на ДПС. И посочи, че това дава обяснение за отдавна прекратените отношения на социалистите с Йончева.

Нинова пожела успех на Ваня Григорова на изборите, но заяви, че не вярва в големи резултати на нейния проект.

„Ваня Григорова излъга 4 пъти за много кратко време. Излъга първо избирателите си, като направи сглобка с ГЕРБ в Столичния общински съвет. Излъга работниците, като първо си повиши собствената заплата, а не техните. Излъга „Левицата", които я подкрепяха - вече не са ѝ нужни и започна да говори срещу тях. Излъга и нашата градска организация и структурите ни, които работиха за нея - без БСП тя нямаше да има този резултат в София. Как човек, който за толкова кратко време толкова ярко и категорично четири пъти е предал и хора, и идеи - може да разчита на някакъв успех, ще излъже пак", коментира Корнелия Нинова.