Интер е шампион на Италия за 20-ти път
Секция: СПОРТ
23 Април 2024 15:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Интер е шампион на Италия за 20-ти път Това се случи след успех в дербито с Милан

/КРОСС/ Интер официално е новият шампион на Италия! „Нерадзурите" снощи спечелиха 20-ата си титла в Серия "А", след като триумфираха с 2:1 в градското дерби с Милан от 33-тия кръг на първенството. Попаденията за победителите бяха отбелязани от Франческо Ачерби (18') и Маркюс Тюрам (49'), а Фикайо Томори (80') вкара гола за „росонерите".

По този начин „Змията" си гарантира титлата, а с това и втората звезда над своята емблема по мечтан начин, а именно с успех в Дерби дела Мадонина, което се случва за първи път в историята. Освен това Интер постигна рекордна за клуба шеста поредна победа в градското дерби, с което изравни върховото постижение на Милан в сблъсъка от двата периода 1911 - 1913 г. и 1946 - 1948 г. В първото в историята Дерби на Милано, провело се в понеделник, "нерадзурите" записаха своя 27-и пореден шампионатен мач без загуба (22 победи и 5 равенства), което е третата най-добра подобна серия на клуба за всички времена. Също така те прекъснаха поредицата на "росонерите" от седем срещи в първенството без поражение.

Интер събра цели 86 точки в актива си и е недостижим на върха в класирането както за втория Милан (69 т.), така и за всеки друг отбор в елита. Това означава, че „нерадзурите" официално са шампиони на Италия за 20-и път в своята история. Така празненствата на играчите и треньорите на "Змията" започнаха още на терена след края на дербито.

Милан - Интер 1:2

0:1 Ачерби (18')

0:2 Тюрам (49')

1:2 Томори (80')

Милан: Менян, Калабрия, Габия, Томори, Ернандес, Адли, Райндерс, Муса, Лофтъс-Чийк, Пулишич, Леао

Интер: Зомер, Павар, Ачерби, Бастони, Дармиан, Барела, Чалханоолу, Мхитарян, Димарко, Тюрам, Лаутаро