Внесоха в съда обвинителния акт срещу шофьора, помел млада двойка на булевард в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Април 2024 16:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Внесоха в съда обвинителния акт срещу шофьора, помел млада двойка на булевард в София През 2023 г. на пешеходна пътека загинаха Ани и Явор

/КРОСС/ Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Адриан Антонов, обвинен за катастрофата с двама загинали на столичния бул. „Сливница". Това съобщават от държавното обвинение.

Инциднетът стана на 8 май 2023 г. При сблъсъка загинаха 24-годишната Анна-Мария Милчева и Явор Стоянов - на 22 години.

Антонов сега е с наложена мярка „подписка". Той беше задържан за постоянно в ареста и след това мярката му беше променена, защото е обвинен за убийство по непредпазливост и по закон не може да бъде задържан повече от два месеца. Освен това има забрана да не напуска пределите на страната, а книжката му е отнета.

Говорителят на СГП Десислава Петрова заяви, че след разпити на 17 свидетели и изготвени 11 експертизи, прокурорът е достигнал до фактически изводи. "Смятаме за доказано, че със скорост от 106 км/ч, шофьорът, който се движел по бул. "Сливница", е ударил пресичащите по пешеходната пътека Явор и Ани. В резултат на това телата им са се ударили в предното панорамно стъкло на возилото. Тялото на момичето е паднало на 51 метра от удара, а тялото на момчето е навлязло частично в купето на автомобила, който се е движил с него още 300 метра. Впоследствие при удар в крайпътен стълб, то е изпаднало. Обвиняемият има изрядно процесуално поведение", обяви тя.

Петрова разкри, че водачът не е употребил алкохол и наркотици, доброволно е дал проби за изследвания.