Световен ден на младежката солидарност
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Април 2024 07:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Световен ден на младежката солидарност

/КРОСС/ На 24 април се отбелязва Световният ден на младежката солидарност. Денят е приет за официален празник от Световната федерация на демократичната младеж. Първото отбелязване е през 1957 година.

Идеята на този ден е да се привлече вниманието на обществеността, държавните служители и медиите върху живота, проблемите и идеите на младежта. Обединяването на усилията на младите хора, обществени организации и всички хора, които не са безразлични за бъдещето на идното поколение, ще засили обществения контрол върху спазването на правата на младите хора.

Загрижеността и вниманието към света на младите, умението за вслушване в него трябва да са първостепенна задача и дълг на цялото общество. Проблемите на младите хора са свързани с трудността да се създаде семейство, да се намери сигурно работно място. Други важни проблеми са ефективния принос на младите в политическия, социалния и културния живот, необходимостта да се изгради по-хуманно и сплотено общество.

А проблемът на възрастните понякога е неумението да изслушат, да се доверят на младите, да подкрепят иновативното. Взаимната подкрепа е задача на цялото общество.