Безплатно измерване на кръвна захар, налягане и сатурация за пенсионери в Ямбол на 8 и 10 май
Секция: Здраве
24 Април 2024 17:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Безплатно измерване на кръвна захар, налягане и сатурация за пенсионери в Ямбол на 8 и 10 май

/КРОСС/ "Диагностично консултативен център-1" (ДКЦ 1) обяви здравна инициатива в чест на Международния ден на сестринството, отбелязван на 12 май. В рамките на кампанията, възрастни жители на Ямбол могат да се възползват от безплатни измервания на кръвна захар, кръвно налягане и сатурация (ниво на кислород в кръвта).
За да улесни достъпа до тези здравни услуги, медицински екип на ДКЦ-1 ще посети два от най-посещаваните от пенсионери общински клубове в града. На 8 май от 8:00 до 11:00 часа безплатните изследвания ще се извършат в комплекс „Хале" до блок 7, а на 10 май - в централния клуб на улица „Цар Иван Александър"7, отново от 8:00 до 11:00 часа. Не е необходимо предварително записване.

Организаторите напомнят, че измерването на кръвната захар трябва да се извършва на гладно за постигане на точни резултати.

"Тази инициатива е наш начин да отдадем почит към усилията и професионализма на медицинските сестри и всички работещи в здравеопазването.", заяви управителят на ДКЦ-1 Елеонора Костадинова. "Очакваме това да помогне на възрастни хора да получат информация за тяхното здраве без допълнителни разходи."

Кампанията подчертава ангажимента на общинското медицинското заведение към Ямбол и подкрепата за здравето на по-възрастните граждани.