Volvo EX30 печели престижната награда за дизайн Red Dot „Най-добър от най-добрите“
Секция: Автомобили
24 Април 2024 19:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Volvo EX30 печели престижната награда за дизайн Red Dot „Най-добър от най-добрите“

/КРОСС/ Компактният SUV Volvo EX30 беше удостоен с престижната награда Red Dot: „Най-добър от най-добрите" в продуктовия дизайн за 2024 г.

Наградата отличава върхови постижения в дизайна въз основа на четири основни принципа на добрия дизайн: функцията, привлекателност, използване и отговорност. Журито от 39 експерти от цял свят избра EX30 за победител в конкурентна област с общ резултат от 93/100.

„Volvo EX30 въплъщава ценностите на дизайна на Volvo Cars в по-малък формат и е отражение на премиум скандинавски дизайн, където формата следва функцията", казва Джим Роуън, главен изпълнителен директор на Volvo Cars. „EX30 показва най-ниския въглероден отпечатък от всеки изцяло електрически автомобил на Volvo досега и е проектиран да бъде толкова безопасен, колкото бихте очаквали от автомобил на Volvo. Той е пълен върховни технологии и е идеално пригоден за днешния пазар, тъй като все повече клиенти на нови автомобили преминават към електрически модели."

Дизайнът на EX30 се отличава с:

 Дълго междуосие, големи колела и равни отстояния между предната и задната част на автомобила за баланс и изтънченост на външния вид.
 Използването на естествени и рециклирани материали в автомобила е стъпка към нашите цели за устойчивост.
 Оптимизирано пространство - от отделения за съхранение до контроли и екрани, което води до гъвкаво пространство с първокласни пропорции.

Многократно награждаван автомобил

EX30 беше представен миналото лято и вече спечели повече от 20 големи награди, включително престижната награда Car Design за 2024 г., създадена през 1984 г. от списание auto&design. Той получи също и наградите „Автомобил на годината" на The Sun, „Малък SUV/Кросоувър на годината" от Sunday Times и „Еко воин на годината" от списание Top Gear.

Източник: www.volvocars.bg