Начело на политическия кабинет на МТ застава юристът с международен опит д-р Веселина Панова
Секция: Туризъм
25 Април 2024 08:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Начело на политическия кабинет на МТ застава юристът с международен опит д-р Веселина Панова

/КРОСС/ Начело на политическия кабинет на новия министър на туризма заедно с Евтим Милошев застана и опитният юрист д-р Веселина Панова. Над 20 години тя е член на Римската адвокатска колегия, член е и на Софийската адвокатска колегия. Д-р Панова е магистър по право в Софийския университет „Св. Климент Охридски", а след това се дипломира като магистър по право и в Римския университет "Ла Сапиенца". През същата година печели конкурс за редовна докторантура в държавния Римски Университет "Тор Вергата". Придобива образователна и квалификационна степен доктор по право.

Д-р Веселина Панова е уважаван професионалист в областта си - тя се е занимавала с научна и преподавателска дейност в университети в Рим, автор е на научни публикации, включително и в италиански университетски учебници, а през 2006 г. основава и собствена адвокатска кантора в италианската столица, която се налага като водеща адвокатска кантора, специализирана в сферата на гражданското и търговско право.

Д-р Веселина Панова има широки езикови познания и интереси. Работи с италиански и английски език. Изучава различни източни езици и култури.