Отстраниха Росен Желязков като председател на НС
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Април 2024 11:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отстраниха Росен Желязков като председател на НС

/КРОСС/ Депутатите приеха предсрочното освобождаване на Росен Желязков като председател на 49-ото Народноо събрание. 129 народни представители гласуваха "за", а 103 бяха против. Нямаше въздържали се. В сряда в парламента постъпи проект за решение за предсрочно освобождаване на Желязков, внесен и подписан от депутати от ПП-ДБ и БСП.

Преди гласуването Росен Желязков се сбогува с колегите си с изключително емоционално слово, отказвайки то да бъде излъчвано пряко по БНТ и БНР, както предложи Йордан Цонев от ДПС.

"Има една мисъл на един велик афорист, който казва, че понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут. Всички в тази зала сме хора. Но хора, които са пратени от други хора да работят за хората. Като хора имаме нашите слабости и страсти. Но като народни представители трябва да имаме отговорност, отчетност и почтеност. И още едно качество, което понякога губим - човещина. Защото тези хора, които са сред нас, очакват от нас решения за тяхното бъдеще и семейства", заяви от трибуната Желязков под аплодисментите на част от депутатите.