Трима са задържани за подкуп на зам.-министър на отбраната на Русия
Секция: Русия
25 Април 2024 16:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трима са задържани за подкуп на зам.-министър на отбраната на Русия Тимур Иванов е арестуван по подозрение, че е получавал нерегламетирано суми за жилищни ремонти

/КРОСС/ Трети човек е бил арестуван по разследването за подкуп срещу руския заместник-министър на отбраната Тимур Иванов, обяви днес московски съд.

Според съдебните органи задържаният Александър Фомин, който е съосновател на строителната компания "Олимпситистрой", е заподозрян в плащането на подкупи на Иванов. Той бе арестуван във вторник със Сергей Бородин, негов близък сътрудник.

Избухналият скандал е най-големият от години в руското министерство на отбраната и е силен удар по реномето на министъра Сергей Шойгу.

Съдебните органи съобщиха в изявление, че Фомин е заподозрян в "извършването на услуги" за Иванов, Бородин и други под формата материали, труд и услуги, свързани с жилищни ремонти.

"Фомин и други лица, действайки също като организирана престъпна група, са предложили на Иванов да приеме голям подкуп под формата на незаконно оказване на услуги, свързани със строителни ремонти", се казва в изявлението.

Източник: БТА