Явор Божанков: Свалянето на Росен Желязков не е лично отмъщение за Никола Минчев
Секция: Коментари
26 Април 2024 08:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Явор Божанков: Свалянето на Росен Желязков не е лично отмъщение за Никола Минчев

/КРОСС/ Свалянето на Росен Желязков от поста председател на Народното събрание не е лично отмъщение за това, че същите хора преди време свалиха Никола Минчев. Това увери в студиото на „Здравей, България" депутатът от „Продължаваме Промяната-Демократична България" Явор Божанков. Не било и демонстрация на мнозинство.

„Росен Желязков беше избран от мнозинство с много ясен мандат - 9 месеца, след това подава оставка и представител на ПП-ДБ става председател на парламента. Ние веднага я поискахме, но не я получихме", отбеляза депутатът. Според Божанков причината се кореняла в това, че от ГЕРБ искали да налагат своя дневен ред в Народното събрание. „Желязков беше инструментът това да се случи", подчерта народният представител.

По думите му ГЕРБ искала да включи трети партньор в управлението там, където нямало математическа нужда от това. „Може би една от идеите да идем на избори е да е невъзможно без трети", посочи Явор Божанков. Той не пожела ясно да каже с кого би се коалирала ПП-ДБ след изборите на 9 юни, но призна, че коалицията ще търси мнозинство за определени реформи.

Депутатът заяви, че вратата на ПП-ДБ е отворена за ГЕРБ, но метафорично подчерта, че двама по-едри човека трудно минават през нея.