Проф. Андрей Чорбанов: Голите обещания няма да помогнат на никого
Секция: Интервюта
27 Април 2024 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. Андрей Чорбанов: Голите обещания няма да помогнат на никого

/КРОСС/ Ние все пак сме опозиция и не може да се очаква винаги да поддържаме управляващите, били те и бивши управляващи. Това заяви депутатът от „Има такъв народ" (ИТН) проф. Андрей Чорбанов в ефира на NOVA NEWS по повод освобождаването на Росен Желязков от председателското място в Народното събрание.

Той посочи още, че след изборите на 9 юни „много от политиците ще отворят нова страница в живота си и ще открият нови колаборации с партии, от които сега категорично се отричат".

 Българите искат стабилни доходи, които да се доближават до средноевропейските, но това няма как да стане без ръст в икономиката. Голите обещания няма да помогнат на никого, посочи той.

По темата с коклюша проф. Чорбанов коментира в качеството си на имунолог, че старата ваксина за инфекцията, т.е. тази, която се поставяше до 2012-а година, е била по-ефективна от сегашния вариант, но заради по-трудното ѝ усвояване от организма е била заменена с по-модерна, която обаче е по-кратка и слаба като въздействие.

Това че ваксината е различна е само единият част от проблема; другата част е, че родителите отказват да имунизират децата си, каза още проф. Чорбанов.

Той изрази надежда в понеделник да не бъде обявена национална епидемия, защото това би наложило ограничения и подчерта, че карантината на децата би трябвало да бъде най-вече грижа на самите майки.

Нова Нюз, „Денят на живо"