Петър Москов: Страната ни се върти в омагьосан, безнадежден и отвратителен кръг
Секция: Анализи
27 Април 2024 09:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петър Москов: Страната ни се върти в омагьосан, безнадежден и отвратителен кръг

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице" по БТВ Петър Москов, каза че През последните две години на управление маските в политиката паднаха. Това каза лидерът на партия КОД д-р Петър Москов и бивш здравен министър в правителството на Бойко Борисов предаването „Лице в лице".

„Видях, че има битка за власт - от една страна ГЕРБ, а от друга страна ПП искат да овладеят дадени позиции, за да правят още от същото. Обществото ни няма посока. Тези партии ни въртят в кръг на някаква перманентна обреченост", поясни той.

Д-р Москов коментира и създаването на новата коалиция „Синя България". Според него споменът за някогашната десница постепенно е започнала да избледнява и в момента „хората виждат само това, което е днес в парламента".

 „Тази коалиция е обединение около простички неща - десни икономически решения, консервативни ценности, европейско бъдеще и гарантирана от Европа сигурност на България, както и изчистване на ченгеджийницата. „Синя България" е за всички, които могат да застанат зад всичко това като ценности и политики", посочи още той.

Според него страната ни се върти в омагьосан, безнадежден и отвратителен кръг. Неговата надежда е, че зависимостите могат да бъдат скъсани и България да получи своята позитивна посока на развитие - „напред и надясно".

Лидерът на партия КОД поясни, че едно от задълженията на членовете в „Синя България" е да не се спори за това „кой е бил по-син и кой е бил по-десен". „Загърбили сме тези спорове, защото точно те унищожиха силата на дясното политическо пространство", каза още д-р Москов.

 „20 години по-късно това е някакъв кошмар. Асен Василев, като един прероден Румен Гечев, излиза и по същия начин знае, мисли, убеден е, че ако вземе пари на заем и увеличи заплатите, това непременно е нещо добро. Тук обаче не е виновен персонално Асен Василев, защото те имат мнозинство в парламента, за да го направят. Борисов, Цонев от ДПС и самият Василев излязоха и казаха, че тези параметри на финансовата ни политика и този бюджет са най-хубавите за всички времена", посочи той.

Резултатът според него от тази политика е 30% инфлация и 20 млрд. лева нов дълг за три години. „30 % инфлация означава 30% обедняване на хората", поясни още той.

бТВ, „Лице в лице"