Слънчево, следобяд с превалявания
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Април 2024 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънчево, следобяд с превалявания

/КРОСС/ Днес ще е предимно слънчево. Около обяд над Западна България, а след обяд и над Централна, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в планинските райони там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 18° и 23°, малко по-високи на места в Горнотракийската низина. В София максималната температура ще е около 18°.

Над масивите от Западна България и района на Централен Балкан ще се развива купеста, след обяд и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Над около 2400 m валежите ще са от сняг. Над източните райони от Стара планина, Странджа и Сакар ще е почти без валежи. Вятърът ще е умерен от изток, по високите и открити части ще е от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 m ще е около 11°, на 2000 m - около 5°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 16°-18°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.