Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на част от граничните пунктове със Сърбия и Румъния
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Април 2024 08:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на част от граничните пунктове със Сърбия и Румъния

/КРОСС/ Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на част от граничните контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) със Сърбия и Румъния, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция". Информацията е актуална към 06:00 часа тази сутрин.

На границата с Румъния движението е интензивно на ГКПП „Видин", „Никопол", „Оряхово" и „Кардам" на изход за товарни автомобили.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Гърция. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград" и „Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина" при границата със Сърбия на изход за товарни автомобили. На ГКПП „Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границите с Република Северна Македония и с Турция движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.