Ваня Григорова: На национално ниво може да се зададе по-мащабна политика
Секция: ПОЛИТИКА
27 Април 2024 11:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ваня Григорова: На национално ниво може да се зададе по-мащабна политика

/КРОСС/ Няма как да бъда кандидат на БСП. Разговорът между мен и Корнелия Нинова стана неприкрит. В предишните избори тя се опита да счупи коалицията. Тя работеше срещу мен и собствените си кандидати за общински съветници. Това каза председателят на „Солидарна България" Ваня Григорова в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Като общински съветник тя вярва, че може да постигне много, но на национално ниво може да се зададе много по-мащабна политика, която да се следва във всички общини, обясни тя.

„Когато политиката, която се задава от национално ниво, има въздействие върху общинските нива е много по-добре да се опиташ да го направиш за всички общини, не само за София. Винаги на национално ниво може да се зададе по-мащабна политика", каза тя.

Без нея БСП е  щяла да има четирима общински съветници в столицата, смята Григорова.

Григорова добави, че това, което се вижда от експертизата на вещите лица, по делото за оспорения резултат от местния вот в София, безусловно сочи към това, че е имало манипулации на крайните резултати.

В предишното управление не е имало нито един социален приоритет, подчерта Григорова. Увеличението на пенсиите, с което се хвали Асен Василев, не е социална политика, а „политика на подаяния". „То е направено така, че да води към тежко финансово състояние на НОИ и Фонд „Пенсии", защото не беше увеличен максималният осигурителен доход. Така не се прави, това не е отговорно политическо поведение", подчерта тя.

Тя заяви, че се е опитала да направи широка лява коалиция. „Доколкото е възможно, без БСП, защото е очевидно, че с това ръководство на БСП не може да се получи широко ляво обединение. Разговорите, които водих с представители на „Левицата", бяха насочени към това да направим широка коалиция. Те искаха аз да се влея в „Левицата" - нещо, което не бих могла да направя. Вярвам, че все пак в бъдещ момент ние бихме могли да работим заедно", допълни Ваня Григорова.

„Аз нямам никакъв проблем да работя с когото и да е, когато целите ни са еднакви. Кой с кого е важно, но е важно какво. Не влизаме в парламента, за да влизаме в коалиция. На нас власт не ни трябва, министерски кресла не ни трябват. В парламента ще водим разговори с всички политически сили, които искат да подкрепят наши инициативи", обясни Григорова.

Нова телевизия, „Събуди се"