Слънчево време за Великден и Гергьовден
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Май 2024 08:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънчево време за Великден и Гергьовден

/КРОСС/ Предстои слънчев Великден. Призори в някои ниски райони ще има пролетна мъгла, а следобед - кратки заоблачавания около планините на Западна България с минимална вероятност за слаб валеж. Дневните температури ще са от 17 до 22-23 градуса с най-високи стойности в Северозапада.

Така ще се запази времето и за другия голям празник Гергьовден - тих и слънчев ден със следобедна облачност над западните планински масиви и слаб валеж на изолирани места около тях. Термометрите в Северна България ще покажат до 25-26 градуса.

Във вторник ще започне нов период с пролетни гръмотевични валежи. През деня такива се очакват в западните райони на страната, докато в Централна и Източна България ще е слънчево. Температурите ще се повишат още малко и ще достигнат почти летни стойности - до 28-29 градуса.

От сряда до края на седмицата гръмотевична облачност ще се развива почти в цялата страна - в отделни точки на България с интензивен валеж и градушки. Дневните температури ще се понижат и към петък-събота ще достигнат кулминацията на захлаждането в интервала 13-18 градуса.