Българката, обявена за най-добрата акушерка в Англия за 2023 г: Много важно е за мен да дам качествено обслужване на родилките и те да се почувстват комфортно
Секция: Интервюта
05 Май 2024 10:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българката, обявена за най-добрата акушерка в Англия за 2023 г: Много важно е за мен да дам качествено обслужване на родилките и те да се почувстват комфортно

/КРОСС/ В Международния ден на акушерката отиваме чак в Англия, за да ви срещнем с една българка, която беше обявена за най-добрата акушерка на Обединеното кралство миналата година. Валентина Бърнет е от Добрич. Последната ѝ смята в родилното отделение на болницата в Саутхемптън е приключила преди часове.

Бебета, родени малки за гестационната си възраст: Съветите на педиатрите за здрави деца

"Никога съм нямала за цел да броя колко бебета съм изродила. За мен това не е някакъв лист, на който да пиша днес съм изродила едно или две, три бебета. За мен това няма никакво значение. Много по-важно е да дам едно качествено обслужване на тази жена и тя да се почувства комфортно. Да има вяра в мен като професионалист. И това да ѝ даде стимул да продължи напред и да бъде майка. Да ѝ дам кураж, да ѝ дам сила, да ѝ дам този позитивизъм, която всяка една майка има", разказва Валентина.

Тя идва на Острова преди близо 20 г. с идеята да поработи малко и да се върне в България. Но среща своя съпруг - англичанин. И засега тези планове са отложени. Валентина бе отличена за най-добра акушерка на Великобритания на бляскава церемония в Лондон. Номинирана е за наградата от нейна пациентка - Натали.