„Софиямед“ празнува 12 години с нови отделения, самостоятелна сграда на ДКЦ и с безплатни прегледи по над 12 медицински специалности
Секция: Здраве
09 Май 2024 10:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Софиямед“ празнува 12 години с нови отделения, самостоятелна сграда на ДКЦ и с безплатни прегледи по над 12 медицински специалности

/КРОСС/ Днес медицински комплекс „Софиямед", включващ университетска болница и диагностично-консултативни центрове, празнува 12 години от своето създаване.

За 12г. „Софиямед" се превърна в един от водещите медицински комплекси в страната, предлагащ съвременни условия за провеждане на лечение в доболничната и болничната помощ, благодарение на водещите си специалисти по различни медицински специалности, високотехнологичната база и съвременно поколение апаратура.

"Софиямед" не спира да се развива като посреща годишнината си с нови отделения по кардиохирургия и инвазивна гастроентерология, разширена база и нова сграда на ДКЦ.

Традиционно от създаването си през 2012г. и тази година специалистите от медицинския комплекс ще отбележат празника с безплатна кампания прегледи по над 12 медицински специалности.

Всеки желаещ може да направи профилактичен преглед като част от кампанията „Бъдете здрави" с предварително записване през системата Superdoc.bg във всички блокове на ДКЦ „Софиямед":
https://superdoc.bg/lekar/bezplatni-pregledi-sofiamed
https://superdoc.bg/lekar/bezplatni-profilaktichni-pregledi-sofiamed

Само през последната година в медицинския комплекс са разкрити няколко специализирани центъра - по Лъчелечение, радиохирургия и нуклеарна медицина с последно поколение апаратура; Простата център; Център по колопроктология, Център за рак на дебелото черво, както и нови Oтделения по кардиохирургия и инвазивна гастроентерология. На територията на болницата са направени мащабни реконструкции с цел базата да гарантира комфорт за лечение на своите пациенти и спокойна работа на медицинските екипи.

Специалистите от ДКЦ „Софиямед" на бул.Г.М.Димитров вече посрещат пациентите си в самостоятелна сграда на 6 етажа. В нея се помещават общо 65 кабинета на специалисти и лични лекари. През отделен вход и изход пациентите могат да се преглеждат в специализиран кабинет по инфекциозни болести. Сградата разполага и с отделен кабинет за пробовземане на кръв за изследване в няколкото специализирани лаборатории на ДКЦ „Софиямед". Част от сградата са помещения от тип за отдих или изчакване, както и санитарни помещения, специализирани санитарни възли за трудноподвижни пациенти и инвалиди, както и кафе - ресторант.

Инвестициите в медицинския комплекс продължават и през 2024г. в разширение и обновяване на материалната база, привличане на изявени специалисти, закупуване на модерна апаратура", коментира д-р Йордан Пелев, управител на УМБАЛ „Софиямед".

"Благодарим Ви, че 12 години сме заедно. Мотото на празника ни тази година е „Пазим Живота"- именно в унисон с гласуваното доверие от страна на Вас- нашите пациенти", допълва той като поздравява и всички партньори и приятели на медицинския комплекс за тяхната дългогодишна подкрепа.

Специално по случай празника началниците на звена в медицинския комплекс, от името на техните екипи, ще отправят пожелания към своите пациенти на символичното Дърво на живота, което ще украсят през днешния ден с листа с благодарности и здравни препоръки от тях и което ще е разположено в централния блок на лечебното заведение, където ще остане през цялата година.

За 12 години през ДКЦ-тата на „Софиямед" са преминали близо 1 500 000 пациенти, в болницата са се лекували около 500 000 души и са извършени над 170 000 операции и оперативни интервенции.