Милен Керемедчиев: Фицо нагнети до червено емоциите в Словакия
Секция: Интервюта
15 Май 2024 17:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Милен Керемедчиев: Фицо нагнети до червено емоциите в Словакия

/КРОСС/ Какво предизвика атентата срещу премиера на Словакия и повече за предстоящата визита на Путин в Китай - коментар на бившия заместник външен министър Милен Керемедчиев.

Словашкият премиер Роберт Фицо беше прострелян след изнесено правителствено заседание в град Хандлова. По думите на Керемедчиев е нормално напрежението, което министър председателят на Словакия нагнети по време на изборите, да избухне в някаква насока.

„Той дойде на власт с лозунга „Нито един патрон повече за Украйна", с изключително яростна антимигрантска реторика, проруски и антиевропейски изказвания", каза Керемдчиев за заявките на Фицо. „Нагнети до червено емоциите в Словакия и затова се стигна до атентат", заключи бившият заместник външен министър.

Керемедчиев отбелязва, че икономиката на Русия е преминала на военновременни нива. „В момента страната започва да харчи 7,8% от БВП, което се равнява на това, което СССР е харчел по време на Студената война", отбеляза той.

Според бившия заместник външен министър антимигрантските настроения и войната в Украйна ще са ключови при избора на следващите европейски депутати.