ПОЗИЦИЯ на Коалиция „Неутрална България“ за европейските избори на 9 юни 2024 г.
Секция: ПОЛИТИКА
04 Юни 2024 14:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ПОЗИЦИЯ на Коалиция „Неутрална България“ за европейските избори на 9 юни 2024 г.

/КРОСС/ КП „Неутрална България" прецени, че няма да участва на предстоящите избори за Европейски парламент на 9 юни 2024 г. Коалицията също така не намира достатъчни основания да подкрепи един единствен участник в тези избори. Дължим обяснение на нашите членове и симпатизанти за тази позиция.

Преобладаващата част от членовете и симпатизантите на Коалицията не приемат този Европейски съюз, на който България е член. Не приемат налагане на наднационален бюрократичен диктат; незачитане достойнствата и спецификите на нациите, които го изграждат. Под лозунга за мултикултурализъм се рушат хилядолетните традиционните ценности на европейските нации; борбата за социални права се подменя с налагане малцинствените сексуални права; основните сили на Изтока като Русия и Китай се обявяват за врагове; като цяло, Европейският съюз се превръща в инструмент за прокарване интересите на американския Истеблишмънт.

Днес основният приоритет на неолибералната десница в Европарламента е въоръжаването, което трябва да се противопостави на Русия, абсурдно разглеждана като субект на немотивирана агресия. Левицата в Европарламента загърби своето призвание да защитава труда и социалното слабите като превърна в свой враг и традиционното семейство и хетеросексуалността.

Ние не виждаме сили, които могат да променят погрешния, а в някои аспекти и фатален, европейски „коловоз". Да участваме в изграждането на тази Европа, която отхвърляме, е погрешно, подчинено е на безпринципни компромиси.

Неутрална България ще се бори за бъдещо членство на нашата Родина в икономическия съюз БРИКС.

Разбира се, всеки член и симпатизант на Коалицията би могъл да намери мотиви за подкрепа на един или друг кандидат за Европарламента. Като изключим „партиите на войната", редица общочовешки послания са приемливи. Приемливи са призивите за мирно уреждане на конфликта между Русия и Украйна; призивите за защита на социалните права; отстояването на специфични национални каузи като запазване на въгледобивната промишленост в България и ядрената енергетика например; борбата срещу цензурата; борбата срещу посегателствата върху традиционни ценности.

Това, което не виждаме, за да подкрепим определен политически елит на европейските избори, е липсата на ясна позиция, че бъдещето на света е в многолопярността, че Изтокът и Западът трябва да се учат да живеят в хармония, че Русия е естественият цивилизационен партньор на България.

 

Подкрепете „Неутрална България“ с бюлетина с №32!

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!