11-годишно дете се нуждае от средства, за да пребори агресивна форма на рак
Секция: Здраве
20 Май 2024 10:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
11-годишно дете се нуждае от средства, за да пребори агресивна форма на рак

/КРОСС/ 11-годишно дете има спешна нужда от средства, за да продължи лечението си. Дани живее с майка си във Великобритания. Там е подложен на лечение, след като през 2022 година е диагностициран с тумор, но заболяването се развива агресивно. Момчето е подложено на продължителна и силна химиотерапия, но към момента лекари дават малки шансове за възстановяването му.

Майка му Петя Григорова решава да потърси и други варианти и да продължи лечението на Дани в клиника в Турция. В неделя те са пристигнали там, но имат нужда от средства, за да продължат лечението на Дани. Сумата обаче е непосилна за тях.

„Насочих се към клиниката в Турция, тъй като се свързах с професор, специализирал в точно този вид заболяване, от което страда Дани. Това, което препоръчват е заедно с агресивната химиотерапия да има и имунотерапия. Сумата, която ще е необходима за лечението е много голяма и е непосилна за нас", заяви в ефира на „Здравей, България" майката на Дани.

Тя обясни, че в Лондон лекарите отказали да направят биопсия на Дани, за да се потвърди метастаза. „Във Великобритания ни насочиха директно към химиотерапия - без изследвания и биопсия. Сега в Турция искат да му направят пълни изследвания. Включително биопсия", посочи тя.