Иззеха над 3000 литра контрабанден зехтин на „Капитан Андреево“
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Май 2024 12:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иззеха над 3000 литра контрабанден зехтин на „Капитан Андреево“ Установени са още и 130 недекларирани кашона със супи на прах, както и зеленчукови и месни бульони

/КРОСС/ Иззеха 3220 литра контрабанден зехтин ГКПП „Капитан Андреево", при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Агенция „Митници".

Проверката е част от общите действия срещу контрабандата с участието на служители на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и Национална агенция за приходите.

На 11 май на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът - турски гражданин, представя редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за Германия.

В хода на контролните действия в товарното помещение, добре прикрити с част от декларираната стока-пакети със слънчогледови семки, са открити 125 кашона със зехтин в опаковки от 5 и 1 литра.

Установени са още и 130 недекларирани кашона със супи на прах, както и зеленчукови и месни бульони. На водача на камиона е съставен акт.