Футуристична атмосфера в Cupra Tavascan
Секция: Автомобили
20 Май 2024 13:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Футуристична атмосфера в Cupra Tavascan

/КРОСС/ С Tavascan испанската марка Cupra пуска на пазара втори напълно електрически модел. Ясният дизайнерски език на SUV купето в екстериора е продължен и в интериора и демонстрира накъде Cupra иска да се развива.

„Работихме усилено, за да създадем силна връзка между всички части" - казва Дейвид Джофре, ръководител на интериорния дизайн в Cupra - „Езикът на скулптурния дизайн може да бъде открит във всички елементи, както отвън, така и отвътре."

Ключът към новия интериор се крие в новата йерархия от елементи, която е разделена на три нива. Първата е централната конзола, „централният гръбнак, който свързва останалите елементи и поддържа арматурното табло", обяснява дизайнерът. Параметричният дизайн, който се изгражда отдолу нагоре, създава силна връзка с другите нива и образува кохерентно цяло.

„Вторият елемент е медната лента, цвят, който играе важна роля в стратегията Color&Trim на Cupra Tavascan и който ни помага да подчертаем хоризонталните пропорции", добавя Дейвид Джофре. Третият елемент е горната част на таблото. Това е меката част, като крило, която се носи над другите нива. Тази подредба не само подчертава дизайнерската стратегия, в която фокусът е върху човека зад волана, но също така осигурява баланс в интериора и играе важна роля за останалите пътници.