Вчера приключи Детски спортен празник "Да върнем децата към спорта" (Снимки)
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Май 2024 15:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вчера приключи Детски спортен празник "Да върнем децата към спорта" (Снимки)

/КРОСС/ Детският спортен празник „Здравото дете e активно и щастливо дете"2024 г. се проведе за 14-та поредна година в столицата. Основната му задача е насърчаване към системни спортни занимания на децата от най-ранна възраст. Проявата е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР'2021 -2024" и е посветена на 17 май ден на Българския Спорт.

Мотото, което обедини всички участници и даде знак за креативност и мисия на празника беше ‘‘Да върнем децата към спорта''. Деца от 3 до 12 годишна възраст вдигнаха адреналина на всички родители и гости на турнира по футбол с научените през годината умения и приложението им в реална състезателна обстановка. В зависимост от различните възрасти и групи, събитието бе съпътствано от уникални танцови хореографии, гимнастика и спортни игри за деца от столичните детски градини и училища. Десислава Илиева-Председател на Българската федерация „Спорт за всички" връчи специален плакет с пожелания все повече деца да спортуват от най-ранна детска възраст. Празника продължи три дни и се проведе в Национална Спортна Академия (НСА) "Васил Левски" гр. София, на 11, 12 и 18 май 2024г.

Победители при училищата в турнира по футбол станаха отборите за 1 и 2 клас на 98 НУ "Св.Св. Кирил и Методий", а за 3 и 4 клас на 101. СУ „Бачо Киро". При децата от детските градини в турнира по футбол нямаше класиране, турнирът бе с демонстративен и развлекателен характер. Така всички отбори от най-малките представители бяха победители, като получиха купи, медали и много изненади от партньорите на събитието.

Национална Спортна Академия "Васил Левски" бе препълнена от детски смях, състезателен дух, вълнуващи награждавания, както за малките участници, така и за техните горди родители. В края на всеки турнирен ден, бе и най-вълнуващата част за децата, а именно награждаването. Официално всички деца получиха отличията купи, медали и индивидуални награди. В турнира по футбол за училищата бяха раздадени и индивидуални награди като най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър полузащитник, голмайстор и най-техничен играч.

Реализирането на това събитие бе осъществено и благодарение на Министерство на Физическото Възпитание и Спорта, Българска Федерация Спорт за Всички и др.