Асен Агов: Нека президентът Радев да не говори неща, които не отговарят на истината
Секция: Коментари
29 Май 2024 13:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Асен Агов: Нека президентът Радев да не говори неща, които не отговарят на истината

/КРОСС/ Вчера (27 май) в София Парламентарната асамблея на НАТО прие декларация за подкрепа на Украйна до победа. "Всички държави членки на НАТО "по един или друг начин" са въвлечени във войната в Украйна", реагира пък президентът Румен Радев.

За да коментира тази тема гост в Студио Actualno e журналистът и бивш депутат Асен Агов, както и бивш вицепрезидент на Парламентарната асамблея на Алианса.

"От 2022 година сме свидетели на една нагла агресия, която продължи агресията от 2014 година, когато беше окупиран Крим и се водиха в Донбас непрестанни битки между украинската армия и самообявилите се Луганска и Донецка народни републики. Аз съм пристрастен към Украйна и съм предупредил още през 2014 година, че следващата стъпка ще бъде тази, защото видях последиците от руското нахлуване в Грузия", така започна анализа си той.

Според него с информацията, че Русия иска мир диктаторът Владимир Путин се опитва да засенчи срещата за мир в Швейцария, която украинският президент Володимир Зеленски организира. "Ученическа постъпка на слаб ученик" "Това е ученическа постъпка на слаб ученик, който бяга от час.

Лошото е, че няма кой да му издърпа ушите", така Агов определи факта, че държавният глава Румен Радев беше на посещение в Швейцария, докато в София се провеждаше асамблеята на НАТО. "Президентът Румен Радев говори глупости. Нека не говори неща, които не отговарят на истината.

Никой не иска победа на Русия, хората искат това, което ще приключи войната. Руските войски да бъдат изтеглени от територията на Украйна в рамките на границите ѝ от 90-те години. Не да побеждаваме Русия, а да осигурим такива условия за съпротива на Украйна, че руските войски да са принудени да се изтеглят", категоричен беше журналистът.

Той призова Радев да вземе пример от чешкия президент Петър Павел. "Генерал като него, който беше избран и свърши чудесна работа. Ето нещо съпоставимо", каза Агов.

Според него Радев е склонен да си измисля някакви тези, които да лансира в общественото пространство, но никога не успява. "Както виждате - никой не го коментира вече, той е в обществен нокдаун. Хората чакат да му изтече мандата, нищо не е направил, с което да бъде запомнен. Ако другите президенти свършиха по нещо, къде положително, къде отрицателно, той не свърши абсолютно нищо", завърши анализа си той. 

Източник: Actualno.com