Международно отличие за Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда от Европейските награди за частни болници 2024
Секция: Здраве
30 Май 2024 15:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Международно отличие за Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда от Европейските награди за частни болници 2024

/КРОСС/ На гала церемония в Букурещ, провела се на 29 май 2024 г., бяха отличени най-добрите проекти в тазгодишните Европейски награди за частни болници. European Private Hospital Awards (EPHA) показват най-успешните инициативи в сектора на частните болници в Европа и отличават най-добре представилите се европейски частни здравни заведения в седем категории.

Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда спечели наградата в категория „Устойчивост в здравеопазването и реакция при кризи", с проект на началника на Спешно отделение д-р Първолета Кръстева, представящ „Ключовата роля на спешно отделение в УМБАЛ по време на пандемия". Разработката представя създадените и внедрени в болницата алгоритми за действие в условията на пандемия, които осигуряват управлението на пациентопотока и запазване цялостната дейност на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда.

На церемонията присъстваха д-р Венелина Милева - изпълнителен директор на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, проф. д-р Иван Стайков - медицински директор на болницата и д-р Първолета Кръстева - началник на Спешно отделение. Наградата връчи председателят на Управителния съвет на Националното сдружение на частните болници - Красимир Грудев.

В третото поредно издание на конкурса, участваха 65 проекти от 9 държави. Сред 10-членното жури са съветникът по обществено здраве на президента на Румъния, член на Европейския парламент - представител на Румъния, председателят на Ордена на лекарите в Португалия, председателят на Европейската асоциация на младите лекари, представител на Върховния консултативен орган по здравеоопазване на Франция, както и здравни експерти от Хърватия, Унгария, Полша, Италия.

Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда е единственото частно здравно заведение от България, номинирано и удостоено с награда в тазгодишното издание на конкурса.