Фондация “За Нашите Деца” стартира клуб “Доброносци” за активни млади хора от цялата страна
Секция: ЛЮБОПИТНО
10 Юни 2024 13:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фондация “За Нашите Деца” стартира клуб “Доброносци” за активни млади хора от цялата страна Клуб Доброносци е общност, вдъхновение и подкрепа - всичко това обединено около каузата на организацията - всяко дете в България да живее и да се развива обичано в семейство

/КРОСС/ Клуб Доброносци е общност, вдъхновение и подкрепа - всичко това обединено около каузата на организацията - всяко дете в България да живее и да се развива обичано в семейство.

Фондация "За Нашите Деца" дава старт на клуб за младежки активизъм и доброволчество. Клуб "Доброносци" е нов път за развитие на организацията, който води до разширение на дейността и включване на съвсем нови групи от обществото. В него ще участват младежи на възраст от 13 до 19 години от цялата страна, които чрез различни дейности ще подкрепят работата на фондацията и ще придобият нови знания и умения.

Визиите и героите на клуба са дело на Алекси Иванов, артист в сферата на улично изкуство, който от дълги години разработва обекти в градска среда, съвременни стенописи и илюстрация.

"Нашите Доброносци ще имат възможност да вършат различни добри дела - да организират събития с кауза, да строят замъци от лего с децата, които подкрепяме, да се запознаят с успешни хора, които вдъхновяват, да творят с кауза. Също така ще научат повече за правата на децата, за това как да общуват с деца със специфични потребности и колко е важно да бъдем съпричастни с трудностите на другите.", споделят от фондация "За Нашите Деца".Още преди клубът да стартира официално своята работа, вече са реализирани няколко фондонабирателни и доброволчески инициативи от десетки млади хора от столичните училища 51 СУ "Елисавета Багряна" и 22 СЕУ "Георги С. Раковски", както и от СУ "Христо Ботев" и Театрално ателие "Брависими" от гр. Нова Загора.
Клуб Доброносци ще донесе надежда, радост и развитие за децата на България. Научете повече тук: https://detebg.org/klub-dobronostzi/Фондация "За Нашите Деца" е българска неправителствена организация, която от 1992 г. подкрепя уязвими деца и техните семейства. С международния опит и качествената експертиза, за първи път организацията прилага на национално ниво подкрепа за родители с цел предотвратяване на изоставянето на деца, приемната грижа и създава първите общински екипи от социални работници в закрилата на детето. Вече 32 години фондацията защитава правата на децата и работи в партньорство с децата, семействата, общностите, местната и изпълнителната власт за осигуряване на  щастливо детство в сигурна семейна среда на всяко дете. До този момент организацията е подкрепила над 26 000 деца, семейства и специалисти, като предоставя професионални социални услуги за деца в ранна възраст чрез насърчаване на постоянни, сигурни и развиващи семейни отношения.

За допълнителна информация: Добромир Петров, мениджър „Връзки с обществеността" - тел. 0885191423, email: d.petrov@detebg.org