Редовното пиене качва килограми
Секция: Здраве
02 Юни 2023 19:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Редовното пиене качва килограми

/КРОСС/ Може би някой смята, че алкохолът води до загуба на тегло, защото любителите на чашката, които прекарват времето си в близката кръчма или съседския гараж, до един са слаби. Тук свършва тяхната съмнителна привлекателност. Лошата новина е, че за да започнете да отслабвате от алкохола, трябва да „превъзпитате" храносмилателната си система и да се научите да пиете без мезе, съобщи "Труд бг".

Калориите от алкохол са празни (наричат ги още кухи) - т.е. с напитката приемате калории, но в хранителна стойност те не дават нищо на организма ви и след това ще трябва да приемете храна, за да заситите гладуващото тяло. Ако не го правите, наистина ще отслабнете, но това не се дължи на самия алкохол, а на гладуването.

При по-заможните хора алкохолът действа по съвсем различен начин - провокира апетита и отслабва самоконтрола.

Невинното желание да се отпуснете след работния ден, пийването на чаша-две добавя около 500 допълнителни калории! Феновете на подобно забавление не могат да бъдат наречени алкохолици - те не зависят от самия алкохол, а по-скоро от усещането за релакс, което той дава, но такава борба със стреса струва скъпо за фигурата.

Най-опасни за теглото са "леките" алкохолни напитки - бира, ликьори, коктейли, съдържащи много въглехидрати. Малка чашка коктейл е сравнима по енергийна стойност с впечатляващо парче торта. Ето защо хората напълняват, пиейки "невинно", но редовно.